kors

Hvad er Oxidering?

Hvad er Oxidering? Vi har fået en del spørgsmål om, hvad en overflade behandling er og om hvad Oxidering er for noget.

Hvad er Oxidering? Oxidering er en overfladebehandling af sølvet, som gør det sort. Oxidering vil sige at ilte. Man giver altså sterling sølv eller et andet metal et lag med svovlsølv.  Smykkerne skal kun være kort tid i oxideringsvæsken. Laget af svovlsølv, skal nemlig være ganske tyndt, for at det giver et flot resultat.

Kors

Hvordan kan det være, at mine sølvsmykker bliver sorte af sig selv? Sølv bliver angrebet af svovlbrinte, som findes i atmosfæren, og det får sølvet til at blive mørkt. Især hvis de ligger ubeskyttet uden at blive brugt. Nogle mennesker har meget syre i deres hud kombineret med svovl brinten i luften, får sølvringene til at Oxidere.

Alt metal bliver overfladebehandlet – det vil sige, gjort blankt, mat, forgyldt eller rhodineret. Ens for alle overfladebehandlinger er, at de kan slides med tiden. Nogle mennesker slider mere på tingene end andre, og nogle smykketyper slides mere end andre, eksempelvis er en fingerring langt mere udsat end et par ørestikker. Så at oplyse hvor længe en overflade holder, kan være meget vanskeligt.

Forgyldt sølv: En forgyldning er en overflade der bliver lagt uden på sølvet. I de fleste tilfælde bliver der forgyldt med 18kt guld, men hos os, på www.Arsmykkedesign.dk bliver vores smykker professionelt forgyldt og det er altid med 24kt guld. Men vær altid opmærksom på, at det er et tyndt lag, der er tale om, så vær ikke for hård ved dine forgyldte smykker.

Fjer øreringe og fjer vedhæng

Oxyderet sølv: Oxideret sølv fremstilles ved at lægge sølvet i en speciel væske, som går i kontakt med overfladen og får sølvet til at blive mørkt og se anløben ud.

Læder er et naturmateriale og har derfor en begrænset holdbarhed. Undgå at bade/sove med dine lædersmykker, så de ikke mørner.

 

læderarmbånd med ord

Undgå at bade, sove, lave havearbejde, hårdt arbejde mv. med dine smykker, samt at komme parfume, hårlak osv. direkte på dem, så holder de sig pæne længere.

Hvorfor hedder det ædelmetal?

At sølv sammen med guld, kobber og platin betegnes som ædelmetaller skyldes, at metallerne ikke bliver angrebet af atmosfærens ilt.

Sterlingsølv stemples med 925 fordi 925/1000 af legeringen er rent sølv.

  • 18 karat stemples 750 fordi 750/1000 af legeringen er rent guld
  • 14 karat stemples 585 fordi 585/1000 af legeringen er rent guld
  • 8 karat stemples 333 fordi 333/1000 af legeringen er rent guld

 

 

 

 Vil du se vores udvalg af fingerringe? Her kan du finde ringe der både er af sølv og af guld, med mange forskellige overfladebehandlinger, fx Oxidering. Find dem lige her Se alle Fingerringe 

 

Har du brug for hjælp til at finde din ringsstørrelse? 

Følg vores vejledning lige her.

3 kommentarer til “Hvad er Oxidering?”

  1. I was reading some of your content on this website and I believe this website is real instructive! Keep putting up. Barbaraanne Zacharie Derby

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

DOWNLOAD MIN E-BOG NU

Tilmeld dig min VIP-Klub & Nyhedsbrev

Vær med i min VIP-KLUB Jeg sender dig et par mail hver måned med smykke nyheder og konkurrencer.