Oxidering

Hvad er Oxidering?

Oxidering af smykker er en teknik, hvor man ændrer overfladen af metaller for at give dem et ældet og antikt udseende. Typisk er det sølv, men også kobber og bronze kan oxideres.

Oxidering sker, når metallet reagerer med et oxiderende middel. Det danner en “patina”, hvilket er et fint lag af korrosion på overfladen af metallet. Denne proces kan dygtigt styres og manipuleres af guld- og sølvsmede for at skabe et ønsket design. Resultatet er en flot, rustik finish, hvor detaljerne på smykket virkelig træder frem.

Der er mange grunde til, at man oxiderer smykker. Det kan give smykkerne et ældet eller vintage udseende, som er meget i tråd med aktuelle trends inden for smykkedesign.

Det fremhæver detaljer og giver dybde til designet, så det er ikke kun æstetisk tiltalende, men også med til at skabe grafiske kontraster og komplekse mønstre.

 

Oxidering er altså en overfladebehandling, der gør sølvet sort.

Oxideringen holder ikke evigt, da det slides af ved brug af smykket. Med tiden kommer sølvet mere frem og skaber mere kontrast i smykket.

Hvor hurtigt den sorte farve forsvinder varierer fra person til person. Dette betyder dog ikke at selve smykket mister sin kvalitet.

Hvis du gerne vil have reoxideret dine smykker kan du købe en oxidering til 100kr pr. emne, hos ARsmykkedesign. Det er kun til smykker købt hos os.

Har du nogensinde spekuleret over, hvordan dit yndlings sølvsmykke får sit mørke og mystiske udseende? Denne magiske forvandling sker gennem en proces kaldet oxidering.

Vielsesringe i Sølv med Guld og Tern

Gode råd

Tag dine smykker af før bad, håndvask, besøg i svømmehal mv.
Skån dine smykker for slidsomt arbejde, ex. ved havearbejde.

Thorshammer
DOWNLOAD MIN E-BOG NU

Tilmeld dig min VIP-Klub & Nyhedsbrev

Vær med i min VIP-KLUB Jeg sender dig et par mail hver måned med smykke nyheder og konkurrencer.